Insändare Styrelsen i Katrineholms Innebandyförening (KIB) tog tillsammans med vår speciella cup-grupp, det utifrån förutsättningarna givna beslutet att ställa in årets upplaga av Katrineholms Innebandy Cup. Här följde vi Folkhälsomyndighetens (Fhm) rekommendationer och regeringens beslut om folksamlingar med en begränsning på 500 personer. 
I det beslutet lider jag främst med alla ungdomar som sett fram mot denna fest, de näringsidkare som tappar gäster och kunder samt cup-gruppens enorma arbete som nu är förgäves.
Föreningen har även valt att följa Fhm:s rekommendationer när det gäller träning, framför allt när det gäller barn och ungdomar. Därför stoppar vi inga träningar bland våra lag men i vår information till ledare och föräldrar är vi tydliga med hur man bland annat hanterar eventuella symtom.
Vi alla måste ha full respekt för varje enskild förenings beslut. Vi kan tolka och värdera på olika sätt, kanske för att vi har olika förutsättningar. Under söndag eftermiddag kom dock ett efterlängtat tydliggörande från kommunen efter presskonferensen i fredags. Det betyder mycket.
För övrigt var jag och handlade i helgen och när jag kom till toalettpappershyllan var det endast två paket kvar totalt, av alla olika fabrikat. Skulle jag ta båda eller bara ett? Har under helgen också pratat med en småbarnsförälder som började få brist på blöjor hemma och det var slut i affären. 
Jag vet inte, ingen vet troligen, hur sannolikt det är att det inte går att fylla på lagren igen, innan det tar helt slut hemma? Men vi kan väl hjälpas åt, samverka och inte bara leva efter ”först, bäst och starkast”.