"Varför upprättas det inga mansjourer?"

Insändarskribenten menar att de flesta kvinnor går ju tillbaka till männen som slår. Tillbaka till samma helvete som till slut i värsta fall slutar med mord.

Insändarskribenten menar att de flesta kvinnor går ju tillbaka till männen som slår. Tillbaka till samma helvete som till slut i värsta fall slutar med mord.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2020-03-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående debattartikeln "Män mördar kvinnor för att de är kvinnor" publicerad 7 mars.

Jättebra med kvinnojourer som tar hand om de misshandlade kvinnorna i vårt samhälle. Men det räcker inte.

Jag har själv varit engagerad i en kvinnojour i ett par år och hjälpt kvinnor med barn under en tid med ett skyddat boende.

Men...och här har vi tyvärr pudelns kärna: De flesta kvinnor går ju tillbaka till männen som slår. Tillbaka till samma helvete som till slut i värsta fall slutar med mord.

I den kvinnojour jag var med i hade vi två mord som kanske hade kunnat undvikas om kvinnorna förstått faran i att gå tillbaka till dessa män. Så min uppmaning är: Ni kvinnor som blir slagna om och om igen: Spring för livet, gå under jorden, ta dina barn och fly!

I Sverige kan du få skyddad adress och nytt namn. Du måste frigöra dig från din plågoande, för han kommer att slå igen. 

Tro inte på hans fagra löften om bättring! Det är inte kärlek, det är bara maktbegär. Jag har själv vuxit upp med en våldsam alkoholiserad far och har gudskelov lärt mig av det och aldrig blivit slagen själv.

Men du kvinna som lever med en våldsam man, tänk på dina barn! De är ju helt maktlösa och åsyna vittnen till det som sker. De glömmer aldrig.

Och varför upprättas det inga mansjourer som kan ta itu med dessa våldsamma män? De måste ju få hjälp att komma ifrån sitt våldsamma beteende.