Stor andel välfärdsmigranter

2 februari 2016 00:00

EU-kommissionens förste vice ordförande, socialdemokraten Frans Timmermans, säger i ett uttalande till tv-stationen NOS, att majoriteten av asylsökarna är välfärdsmigranter, inte flyktingar.

Timmermans hänvisar till den Frontex-rapport som stödjer hans påstående att det stora flertalet – 60 procent – som anländer till EU kommer från helt andra länder än det krigshärjade Syrien. En talesperson för Frontex, Ewa Moncure, bekräftar också att långt ifrån alla asylsökande kommer ifrån Syrien.

Timmermans säger vidare att många som kommit via Italien är nigerianer. Stora strömmar av tunisier och marockaner har kommit till EU via Turkiet och dessa har inte flyktingskäl utan är ekonomiska välfärdsmigranter. De har alltså inte rätt att beviljas asyl i något EU-land och bör återbördas till sina hemländer direkt så att de inte stjäl resurser från verkligt behövande riktiga flyktingar.

Att majoriteten av invandrarna inte flyr för livet när de anlänt till Sverige har vi länge misstänkt. Att Sveriges generösa bidragssystem och signalpolitiken varit en stor faktor och lockat massorna till vårt land inser man också. Men nog är det sorgligt att pengar och resurser hamnat där de inte borde, när det fattas så mycket på andra ställen.

Carl debattör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!