Sluta sänka hastigheterna!

10 juli 2019 05:00

Det får vara slut med dessa pinsamt låga hastigheter! 40 km/h i tätorter är plågsamt långsamt, har ungefär lika hög dödsrisk vid påkörning som 50 och innebär att många bilar hamnar mellan två växlar, vilket inte är ett dugg miljövänligt!

Ännu absurdare är att Trafikverket fortsätter tro att "rätt hastighet räddar liv" trots förra årets ökning av dödsolyckor och trots att många vägar redan har snigelfart eller staket! Detta är vansinne! Forskning visar att ologiskt låga hastigheter ökar aggressioner i trafiken, vilket ökar allvarliga olyckor.

Det blev ännu tydligare när man i Danmark höjde till 90 på några av landets säkraste landsvägar (med mötande trafik) och resultatet blev att bilarna körde lagligare och olyckorna minskade på berörda sträckor. Sverige borde ta lärdom av det.

Dödsolyckorna ökar ju trots de pinsamt låga hastigheterna och värst av allt, den nuvarande sänkningsvågen sker med nån enstaka sträcka per år vilket gör övergången så gradvis att folk inte upptäcker eländet förrän det är för sent.

Men jag säger VAKNA, Sverige håller på att bli världens långsammaste land! Mejlbomba Trafikverket och våra politiker och visa att vi har fått nog!

Vi vill ha 90 vägarna kvar!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!