Släng skräpet i papperskorgarna!

11 september 2019 05:00

Det är stor synd i Katrineholm att många människor, unga och äldre, slänger sitt skräp i naturen men inte i papperskorgar.

Jag har plockat upp mycket skräp, bland annat cigarettaskar, snusdosor och mycket papper från kakor och andra godsaker. Flera gånger har jag sett att mycket skräp är slängt utanför papperskorgarna. Även utanför ett par bensinmackar och vid McDonald´s ligger mycket skräp som papper och plastmuggar man druckit ur.

Jag har gått på åsen mellan ICA Nära och skolorna och där kastas det otroligt mycket skräp.

Även mycket plastkassar slängs. Dessa har jag hittat och kunnat plocka upp mycket avfall som är slängt. Efter att jag gått en kort bit har jag kunnat få kassen full med skräp innan jag lagt den i en papperskorg.

Här i Katrineholm är det för få papperskorgar, bland annat på åsarna. På Östra skogsåsen, är det bara en låda där stigen börjar och den andra lådan är nästan på mitten, där "trappor" går upp utanför ett äldreboende och ner vid affären.

Alla som slänger borde informeras att de bör tänka på naturen. Skolor, även förskolor, bör informera barn och ungdomar att de ska tänka på naturen och kasta allt i papperskorgar.

Man kan undra hur det ser ut hemma hos de som slänger mycket skräp.

Det som verkar som att alla som slänger bor i Kastaholm, inte i Katrineholm.

NGAA

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!