Om politiskt ansvar i svår tid

Det är viktigt att ta politiskt ansvar i svår tid menar Camilla Holmgren (S) i en replik på Maria Gillstigs (M) debattartikel.

Det är viktigt att ta politiskt ansvar i svår tid menar Camilla Holmgren (S) i en replik på Maria Gillstigs (M) debattartikel.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2020-04-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Maria Gilstig (M) debattartikel i KK 2020-03-27.

Jag och moderaten Maria Gilstig är ledande politiker i Region Sörmland. Att vara ledande politiker handlar om att ta ansvar. Det handlar om att ta ansvar för sig själv och hur man uttrycker sig, om att ta ansvar för den verksamhet man har fått förtroendet att bestämma över, och det handlar om att ta ansvar för sörmlänningarna.

Just nu är Sörmland drabbat av den värsta krisen i mannaminne. Vår regionala sjukvårdsledning är i förstärkningsläge och de lokala sjukvårdsledningarna är i stabsläge. Jag kan tycka att det då vore på sin plats att vi tillsammans stöttar sörmlänningarna som är sjuka eller oroliga för att bli sjuka i corona, och att vi tillsamman stöttar våra medarbetare som gör ett fantastiskt jobb. I stället väljer Gilstig att skriva en arg insändare om något vi redan fattat beslut om, nämligen satsningen på moderniseringen av våra sörmländska sjukhus och den vård vi bedriver där. Jag säger inte att den politiska debatten ska avta, inte alls, men någon måtta får det vara.

 I dagsläget (den 26/3) vårdas 60-70 personer för corona i Sörmland, varav 15 på intensiven. Denna siffra kommer troligtvis vara än högre när denna insändare blir publicerad. Mina tankar går till alla de som drabbats och kommer att drabbas av corona. Mina tankar går också till alla våra medarbetare som varje dag sliter för att de drabbade ska få den vård de behöver. För mig är det självklart att sörmlänningarna är värda sjukvård på moderna sjukhus och att våra medarbetare är värda en riktigt bra arbetsmiljö.