Insändare: Vem ska försörja vem?

14 november 2018 05:00

Det pratas om stora pensionsavgångar, och att de som jobbar, måste jobba mer och i högre åldrar. Allt för att Sverige ska gå runt ekonomiskt. Varför tänker ingen historiskt? Vi har haft invandring i många år, plus att vi svenskar själva har varit invandrare i andra länder.

DÅ fick alla börja med två tomma händer, och arbeta sig upp till den standard som fanns i landet. Fråga vilken äldre invandrare som helst om dom inte fick kämpa. Nummer ett var att ta vilket jobb som helst och lära sig språket.

I dag är det samhället som delar ut alla förmåner från dag ett, utan att ställa krav. Det borde vara obligatoriskt från dag ett, att ha svenskundervisning, och ordentlig information om vilka skyldigheter vi har i Sverige, för att få rättigheter.

Jag är inte rasist, men tycker att det är förskräckligt att så många i arbetsför ålder lever utan sysselsättning på dagarna, och ändå inte tycks lida materiellt.

Inför lärlingsjobb igen, för alla klarar inte gymnasium! Vad händer den dagen då dom som jobbar och sliter med låg lön tröttnar? Jag håller med alla som säger att det måste synas i plånboken när man jobbar!

Pensionär i dag

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!