Insändare: Pinsamt med parkeringskaos i Munktellområdet

19 mars 2019 05:00

Nu vill jag berätta för våra politiker vad som händer i Eskilstuna en onsdagskväll. Vi är några Eskilstunabor som har fritidsaktiviteter kvällstid i Munktellområdet. Jag bor inte i centrum och min aktivitet slutar klockan 21, så tyvärr är varken cykel eller buss aktuell för mig.

Den här kvällen är det någon som heter Mia Skäringer som har show i Stiga sports arena. Det är bilar överallt. Bilar åker varv efter varv runt kvarteren för att hitta parkering. Boende i området står på gatan och försöker hindra bilar från att parkera så de kan parkera sin egen bil. Det är fullständigt kaos. Hur tänker ni politiker?

Ska vi stanna hemma från våra fritidsaktiviteter när det är större evenemang i Munktellområdet? Måste boende i området stanna hemma dessa kvällar för att det annars inte finns parkering när dom kommer hem?

En ny parkering har nyligen invigts men det är uppenbart att platserna inte på långa vägar räcker till. Varför byggdes det inte fler platser när man ändå höll på?

Jag tar för givet att det inte bara var Eskilstunabor som besökte Stiga sports arena den här kvällen. Är kaos den bild av Eskilstuna som ni vill förmedla till andra som kommer utifrån och besöker Eskilstuna? Tror ni att dom som besökte arenan den kvällen kommer att komma tillbaka? Det tror inte jag. Jag skäms för Eskilstuna.

Arne

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!