INSÄNDARE: Inlämning av arbetstidsscheman upprör på dagis

11 september 2019 05:05

Det är så lätt att bli kränkt nuförtiden tänker jag.

En önskan att få in arbetstidsscheman från föräldrar, förmodligen för att kunna styra pedagogers arbetstider så att personaltätheten är störst när flest barn är i verksamheten, skapar upprörda känslor.

Har man ingenting att dölja tror jag inte någon känner sig särskilt kränkt för ett sådant enkelt åtgärdat önskemål, det är ju trots allt för våra barns bästa och det är väl något alla föräldrar vill att förskolan ska utgå ifrån!?

Är det så att det finns föräldrar som känner sig anklagade för fusk med barnens tider så är det ett problem och inte alls bra för det viktiga förtroendet mellan hem o förskola.

Är det så att pedagoger går och misstänker att föräldrar är oärliga med sitt behov av omsorg blir det ett arbetsmiljöproblem som arbetsgivaren behöver lösa.

Nu är det ju faktiskt ganska enkelt att åtgärda. Om kommunen beslutar att alla alltid lämnar in sina arbets- och studietider rutinmässigt så torde inget fusk kunna förekomma, ingen behöver undra om det fuskas med tiderna och ingen enskild behöver känna sig anklagad och bli kränkt.

Förskollärare och flerbarnsmamma

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!