Frågetecken runt Stadsparken

6 september 2019 05:00

Renoveringen och ombyggnaden av Stadsparkens restaurang är klar, en tillbyggnad har gjorts som blev något liknande en pizzeria . Kommunen ska bland annat ha bekostade en italiensk pizzaugn, köksutrustning samt en exklusiv lädersoffa. Detta skulle entreprenören bekosta enligt tidigare information.

Vi var nog många Katrineholmsbor som satte kaffet i vrångstrupen när vi kunde ta del av kostnaderna för allt detta. Dessutom tillkommer utlösen av tidigare entreprenör i förtid med 4,1 miljoner. En summa på häpnadsväckande totalt cirka 18 miljoner kronor, som skattebetalarna står för, samtidigt som flera kommunförvaltningar har stora sparkrav.

Vad vi fick: 1. En ny restaurang med dyra priser. 2. En ny så kallad pizzeria, som inte skulle finnas och som oftast har slut på sina pizzor.

Det finns brister i öppettiderna, information saknas, speciellt för dem som inte har tillgång till internet. Har aldrig sett någon annons i lokalpressen med information.

Även om målsättningen var att få en bra restaurang, kunde ett krav varit att det även skulle finnas caféverksamhet på eftermiddagarna. Som det är nu kan man inte fika efter klockan 15 på eftermiddagarna, och något utbud av kaffebröd saknas i princip. Stadsparken borde, som tidigare, vara en levande park med olika utbud av förtäring och tillgänglig för alla - oavsett storlek på plånbok.

Frågan går till Göran Dahlstöm och kommunledningen; var det bara Tommy Myllymäki som hade en kravlista när han fick entreprenaden?

Var det så här vi Katrineholmsbor ville ha nya Stadsparken?

Nej! tycker en fattigpensionär

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!