Insändare Vi ser hur toalettpapper, konserver och dylikt hamstras av hysteriska personer. 
Detta orsakar förvirring. Det är en slags kedjereaktion som människor utför i syfte för maximal säkerhet inför eventualiteter. 
Utvecklingen av coronaviruset är skrämmande - i all synnerhet när det kommer till de äldre som ligger i riskgrupperna. 
Det är hamstringen av de familjer som redan i spridningens begynnelse hamstrade i hutlösa mängder och som idag är de som la grund till förvirringen. 
Jag, som femtonåring, kan känna den nervositet som en stor mängd av de som tillhör riskgrupperna rimligen känner. En tyngd över något som dagens journalistik tenderar till att förvrida till stor del. Aldrig har det varit viktigare att vara källkritisk. Folk är så hysteriska, att de är beroende av information, vare sig om den är sann eller ej, och det är ett problem. 
En viss nivå av hamstring är opportunt, men det är när det bara finns en pastasort kvar i hyllorna, som den eskalerade situationen får sitt ansikte. 
Den extrema hamstringen innebär framtida problem. Det är när blöjorna tar slut som barnfamiljerna som verkligen behöver det står där, utan blöjor. När aktierna faller till botten och när världsekonomins situation liknar en version av börskraschen under 30-talet. 
Corona kommer inte ta över världen. Det kan däremot agera ett första steg innan den första krisen bryter ut. Det är oerhört betydande att ta sitt sociala ansvar och där bland annat undvika av överdrivning av hamstring. Är det något som orsakar fullkomlig förvirring är det hysteriska kedjereaktioner utifrån förvrängd information.