Än finns det godhet och ärlighet

Insändare2019-10-12 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu vill jag berätta en solskenshistoria. För en tid sedan var jag och min rullstolsburne make till Coop och köpte en Sverigelott. När han skulle stoppa ner plånboken råkade han tappa den lilla kassen med varor som han hade i sitt knä. Med den föll den nyinköpta lotten till golvet. Kassen plockade jag upp men jag såg inte att lotten låg kvar.

Vi letade när vi kom hem men hittade inte lotten och visste inte heller riktigt var vi hade tappat den. Det enda vi visste var att den inte låg kvar på disken i affären.

Några dagar senare när jag åter besökte Coop kom ett ungt affärsbiträde fram och talade om att en kund hade hittat en oskrapad lott på golvet och lämnat in den. Hon kom då ihåg vem som nyligen köpt den. Nu fick jag den tillbaka.

Jag är 81 år och min make 86 och vi kommer att i resten av våra liv glädjas åt den här fantastiska historien och åt att godheten och ärligheten fortfarande finns. Vi vill naturligtvis också på det här sättet tacka kunden och det unga biträdet som kom ihåg oss och ärligt lämnade den tillbaka.