Insändare En insändare i KK den 14/3 tyckte att Jimmie Åkesson ”är den enda partiledare som gör något konstruktivt” som delar ut flygblad vid den Grekiska gränsen. Jag tycker precis tvärtom. Det är totalt omdömeslöst av en partiledare att resa ner till familjer som flytt från krig eller total fattigdom och hopplöshet för att dra egna partipolitiska poäng. 

För de som flytt sina hem och länder är katastrofen betydligt större än den ”katastrof”du menar att vi har i Sverige. Det vittnar om vilken grundsyn SD har på mänskliga värderingar Här existerar ingen empati. Invandringsfrågan är SD:s själva livsluft.

 Jag blir beklämd när ett sådant parti kan vara bland Sveriges största. Mycket sorgligt. Visst har vi problem med integration och utanförskap, problem som vi absolut måste bli bättre på att hantera, men vi ska givetvis inte göra detta genom att rösta på ett högerpopulistiskt, främlingsfientligt parti med rötter i nazismen. Vi ser hur liknade partier i andra länder gradvis monterar ner demokratin och angriper fria domstolar, kultur och medier, Liknande tendenser ser vi nu inom svenska SD-sfären. Jag har respekt för olika ideologier, men den som SD representerar anser jag borde vara begravd i historien. 

SD sprider också myten om att de är ”folket mot etablissemanget” Ser man till deras verkliga politik så röstar SD i de flesta fall långt ute till höger, Lägg därtill att kriminaliteten inom partifunktionärer är oroväckande hög. Själva tar också partitopparna ut hög ersättning från sitt parti utöver riksdagslönen. Sammantaget borde enbart detta väcka funderingar hos många som idag lagt sin röst för detta ”folkets”parti.

 Tittar vi sedan på det debattklimat som råder i sociala medier som har öppen eller dold anknytning till SD, så kan man inte annat än förskräckas.

Här grasserar – utan att administratören går in - svordomar, svepande och falska påståenden och nedsättande och förnedrande uttryck. Jag tycker exempelvis inte det är ok att kalla vår statsminister eller någon annan för en”inavlad idiot.” 

 Jag vill därför uppmana alla övriga partier att aktivera sig, gå ut på sociala medier och se vad som pågår. Garanterat obehaglig läsning, men dessa inlägg måste vi få många att bemöta med en seriös och anständig debatt.