Söker ensam gärningsman efter mordförsöket

Polisen har kunnat höra mannen som utsattes för mordförsök i Vingåker under torsdagen. Man söker nu efter en ensam gärningsman.

Vingåkers kommun 15 november 2019 10:01

Den man som utsattes för mordförsök i Vingåker på torsdagseftermiddagen är hörd av polis. 

– Vi har kunnat prata med målsägaren. Det senaste jag hörde var att läget är stabilt. Han vårdas på Mälarsjukhuset, säger Lars Liewenborg, chef för Sörmlandspolisens avdelning för grova brott, som utreder händelsen. 

Det var klockan 15.31 på torsdagen som polisen larmades till Vingåker efter att en man i 20-årsåldern blivit misshandlad utomhus. Mannen ska ha fått en sårskada och fördes först med ambulans till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och sedan vidare till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Senare under kvällen framkom det att han vårdades för livshotande skador.

– Det visade sig att skadorna var värre än vad man först trodde. Ibland tar det sådana här vändingar. Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet. Men vi får hoppas att det går att få fram något, Vingåker är ju inte alltför stort, sa Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst, under kvällen. 

Polisen meddelade under kvällen att man inlett en förundersökning gällande försök till mord.  

– Han är knivskuren. Jag vet inte antalet hugg, om det är ett eller flera, men det får vi reda på. Men han var allvarligt skadad, säger Lars Liewenborg. 

Nu söker polisen den misstänkte gärningsmannen. 

– Vi söker en ensam gärningsman, en ensam man. För närvarande vet vi inte vem det är. Vi försöker arbeta fram vem det här kan vara, men det är lite för tidigt än. Vi har vissa arbetshypoteser som vi jobbar efter, men jag kan inte kommentera det vidare, säger Lars Liewenborg. 

Polisen gick snabbt ut och efterlyste vittnen till händelsen, och Liewenborg anser att de vittnesmål som kommit in är ganska bra. Men vad motivet och bakgrunden till attacken var är inte känt. 

Under torsdagskvällen och tidiga natten genomfördes en brottsplatsundersökning. 

– Det var flera platser som var avspärrade inledningsvis, men det som framkommit är att det här skett på järnvägsperrongen eller i närheten av den. Det kom lite olika uppgifter inledningsvis, säger Lars Liewenborg. 

Både Tennisparken och parken mitt emot järnvägsstationen, intill hotellet, var avspärrade under torsdagskvällen och uppgifter till tidningen gjorde gällande, att händelsen inträffat vid Coop eller Ica. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa