Skräckmys, ridning och spinnfiske på lovet

Skräckmys med film, dykning, ridning och kulturläger är några av alla aktiviteter som bjuds i det fullmatade höstlovsprogrammet.

Prova på ridning eller lär dig att spinnfiska, höstlovet har ett brett utbud av aktiviteter att välja bland.

Prova på ridning eller lär dig att spinnfiska, höstlovet har ett brett utbud av aktiviteter att välja bland.

Foto: Arkivbild

Vingåkers kommun2019-10-02 19:04

Som en halvtidsvila dyker höstlovet upp för alla barn och unga. Under vecka 44 finns chans till sovmorgnar, häng med kompisar - och att delta i någon av de 26 programpunkter som bjuds.

Rekordmånga föreningar har engagerat sig för att ge höstlovslediga barn och ungdomar något att göra. Förutom de elva föreningarna står Vingåkersbadet, biblioteket och fritidsgården bakom evenemangen.

"Det är jättekul att så många föreningar är aktiva i höstlovsprogrammet. Det finns verkligen något för alla; vattengympa för barn, läskig sagostund och fotbollsskoj. Spinnfiskekursen känns också extra kul. Det är ett jättestort engagemang från Högsjö fiskevårdsförening som har fem båtar till förfogande", skriver Elin Pettersson, upplevelsesamordnare i Vingåkers kommun, i ett pressmeddelande.

Höstlovsprogrammet inleds måndag den 28 oktober och slutar fredag den 1 november och innehåller aktiviteter som passar alla, från vattengympa för de minsta till lan och kulturläger för de äldre.

Höstlovsveckan i halloweens tecken och bjuder på olika former av skräck på biblioteket. Tisdag den 29 oktober är det en läskig sagostund, på onsdag den 30 oktober är det teatern "Hiskeliga hemskheter...", och på fredagen skräckmys med filmvisning.

Lite läskigt kan det också vara att cykla i mörker. På onsdag den 30 oktober är det pannlampa som gäller för de MTB-cyklister som träffas vid Båsenberga. 

Barn i kransorterna kan få hjälp med skjuts till aktiviteterna av Vingåkers kommun. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!