Klockan 13 på nyårsdagen är det lite av lugnet före stormen på pizzeria Tre Kronor. Några kunder sitter och äter, desto fler tittar in för att hämta sin beställning. Men mer är att vänta.
– Folk sover länge i dag, men snart börjar det, säger Metin Bil som driver pizzerian sedan åtta år.
För Tre Kronor är årets första dag också den i särklass bästa försäljningsdagen, precis som för många andra pizzerior. Dagen kallas också för stora pizzaätardagen.
En vanlig dag levererar Metin Bil och hans kollegor mellan 60 och 70 pizzor, under nyårsdagen kommer de att baka runt 300 pizzor.
– Folk är hungriga. Många har festat och dansat hela kvällen, och då är man hungrig när man vaknar.
Andra bra försäljningsdagar på Tre Kronor är midsommardagen, juldagen och annandag jul.
– Men nyårsdagen är bäst, absolut. Det är kul, man är igång hela dagen och det kommer in nya ansikten.
De flesta kunderna vill ha kebab i någon form.
– Vi gör mest kebabpizzor, och många kebabtallrikar.
För att hinna med att leverera mat i takt med att beställningarna trillar in stod Metin Bil och vek kartonger, bakade pizzadeg, gjorde sallad och såser i mängd på nyårsafton.
Med en man extra bakom disken är målsättningen att ingen kund ska behöva vänta mer än 15 minuter.
– Vi är fyra som jobbar i dag. Två pizzabagare, en i kassan och en i grillen.
Det kommer inte att bli många möjligheter till rast och Metin Bil och hans personal har ätit en stadig lunch för att orka.
– Det blev en gryta med ris till.