Misstänkt för mordförsök förnekar brott

Polisutredningen efter det misstänkta mordförsöket vid järnvägsstationen i Vingåker den 14 november fortsätter.

Vingåkers kommun 26 november 2019 13:36

En man i 40-årsåldern sitter häktad, misstänkt för att ha gett sig på en yngre man och med kniv ha tillfogat honom livshotande skador. 

– Den misstänkte gärningsmannen verkar gå med på att det varit bråk men förnekar brott. Ytterligare förhör med samtliga personer ska hållas och polisen ska dokumentera platsen. Det ska också göras en husrannsakan för att spåra bevismaterial och kartor ska ritas, kommenterar åklagare Mikael Forsberg vid åklagarkammaren i Nyköping, som håller i ärendet. 

Som åklagaren uppfattat händelsen, efter att ha tagit del av bland annat vittnesuppgifter, var 40-åringen helt okänd för den man som attackerades.

– Det uppfattas som en blixt från klar himmel. Motivet är svårt att se, men går kanske att söka i misstänkts psykiska status.

Den misstänkte mannen har, som tidningen tidigare berättat, tidigare dömts till sluten rättspsykiatrisk vård efter att 2010 ha misshandlat en kvinnlig kollega grovt genom att hugga henne med kniv i huvud och ansikte. Mannen vårdades fram till 2016 inom rättspsykiatrin. 

Inledningsvis var den yngre mannens skadeläge oklart efter misshandeln på torsdagseftermiddagen. Först vid närmare undersökning kunde det konstateras att ett eller flera knivhugg träffat nära inre organ, och brottsrubriceringen ändrades från misshandel till mordförsök. På fredagseftermiddagen den 15 november greps och anhölls mannen i 40-årsåldern, och han häktades förra måndagen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa