Fokus på unga i konsert för Världens Barn

Barn, ungdomar och vuxna från Vingåkersbygden står på scenen när det bjuds konsert för Världens Barn i Ekbackskyrkan på lördag.

Danspedagog Lena Westling har en grupp förskolebarn som kommer att sjunga och dansa på lördag. Här visar hon några av dansstegen tillsammans med några andra förskolebarn.

Danspedagog Lena Westling har en grupp förskolebarn som kommer att sjunga och dansa på lördag. Här visar hon några av dansstegen tillsammans med några andra förskolebarn.

Foto: Anna Mi Skoog

Vingåkers kommun2019-09-27 21:02

Operasångaren Daniel Svensson finns bland de medverkande på scenen i Ekbackskyrkan. Det gör även hans dotter, Charlie Sköld Svensson, som tidigare medverkat på Kolhusteatern i Hälleforsnäs. 

–  Men här ska hon sjunga en låt av Håkan Hellström, berättar Else-Marie Lyreborg Olsson från Lokalkommittén för Världens Barn, som står bakom lördagens konsert för Världens Barn. 

Andra medverkande är Tove Lindman från Vingåker, Los Albanos, en syskontrio med Vingåkersanknytning, och den lokala ungdomsgruppen Fredagshäng. 

– Alla har fått välja själva vilken musik de vill framföra, berättar hon. 

Kulturskolan finns också med i konsertarrangemanget.  

– Det är 16 barn från kulturskolan som uppträder. Det är en dansgrupp och en grupp barn från förskolan, säger danspedagog Lena Westling. 

Nytt i årets kampanj är en antologi med Astrid Lindgrens sagor, som säljs till förmån för Världens Barn. Det kommer också att sätta en viss prägel på konsertarrangemanget i Vingåker. 

– Barnen kommer att vara utklädda, antingen till Pippi Långstrump eller till något djur, förklarar Lena Westling. 

Konferencier är Elin Sönnerfors, med hjälp av två ungdomar. Sammanlagt är det ett 40-tal medverkande på scenen. 

I år har man lagt större fokus på att få med barn och unga. 

–  Det är jätterolig, säger Else-Marie Lyreborg Olsson. 

Konserten hålls i Ekbackskyrkan, som rymmer drygt 200 personer. 

Entréavgiften går till insamlingen för Världens Barn. Lokala sponsorer har också ställt upp och bidragit till arrangemanget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!