Alla blickar riktas mot Vingåker på julafton

Julkonserten i TV4 på julafton kommer att sändas från Västra Vingåkers kyrka.

Så här såg det ut när Roger Pontare höll julkonsert i Västra Vingåkers kyrka 2014. På julafton får hela Sveriges befolkning chans att vara med om en julkonsert från Vingåker, vilken sänds i TV4.

Så här såg det ut när Roger Pontare höll julkonsert i Västra Vingåkers kyrka 2014. På julafton får hela Sveriges befolkning chans att vara med om en julkonsert från Vingåker, vilken sänds i TV4.

Foto: Roger Culmsee

Vingåkers kommun2019-10-29 17:15

På bästa sändningstid på julafton bjuds julfirare över hela landet på julkonsert på tv. I år sänds den från Västra Vingåkers kyrka.

–  Vi är glada över att få den förmånen. Det är spännande och det är lite fjärilar i magen, det är ju stort, säger Anneli Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Två konserter kommer att spelas in i kyrkan den 21 december. Dessa kommer sedan att klippas ihop till en konsert som visas i tv.

Ansvaret för den konstnärliga ledningen vilar på kommunens kulturskolechef Fred Sjöberg. 

–  Vi har förmånen att ha en kulturskolechef som har känningar. Han ligger också i framkant när det gäller möjligheter som finns att lyfta kommunen. Det var han som kom upp med förslaget från första början, säger Anneli Bengtsson.

Då pratade man om att arrangera en konsert vid slottet men eftersom slottet rustas lades idén på is.

–  Sedan återkom han med det här förslaget. Det går ju inte att säga nej, säger Anneli Bengtsson.

Artisterna som kommer att medverka vid konserten är än så länge hemliga. Givetvis kommer även elever från kulturskolan att delta.

–  Många drar ner på kulturevenemangen. Vi går mot strömmen. Vi ser att kulturen är viktig. Det här är en jättestor möjlighet för vår kulturskola att visa upp sig.

Kommunen arrangerar konserten i samarbete med lokala företagare.

–  Vi gick ut till näringslivet och frågade om de ville medverka och det har varit fantastisk uppslutning, säger Anneli Bengtsson.

Arrangemanget kostar 1,5 miljoner kronor. Vingåkers kommun bidrar med 500 000 kronor. Övrig kostnad står näringslivet för, enligt Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!