Samarbetet har officiellt varit igång sedan 1980, och det har hunnit bli en hel del turer fram och tillbaka. Kristina Jonsson från kommunen berättar att skaran förvisso har minskat med åren i och med att möjligheterna att själv resa har ökat.
– Det är i stort sett samma personer som anmäler sig varje gång. Men man kan se det fina i det - man har funnit varandra.
Hon menar att det är en stor anledning till att vänorterna har behållit en så stabil kontakt, i jämförelse med Katrineholms kommun som sa upp alla sina vänorter på grund av kostnaden.
Utöver programpunkterna, som i år bland annat innefattar en lunch och midsommarfirande, måste deltagarna själva stå för kostnaderna. Kommunen hjälper till med boende hos olika värdfamiljer.
– Det är klart att det kostar lite, men båda orterna har tillsammans kommit överens om att försöka hålla det på en minimal nivå. För stora kommunala kostnader skulle inte vara försvarbart.
På årets schema står midsommarfirande i Viala på fredagen, uppvisning av slottet och Torslunds kagge på lördagen, och sedan hemfärd på söndagen.
Gabriele och Klaus Herzberger från Mülthal är med för första gången.
– Det är viktigt att ta sig ut och träffa andra européer. Extra kul är det att man får hänga med ortsbefolkningen, säger Gabriele Herzberger.