Stort engagemang för skejthallen

Det kom en hel del ungdomar till fritidsgården där kultur- och fritidsnämnden hade bjudit in till möte om skejthallens framtid. Drömmen är en uppvärmd skejthall. Men första steget är en grundläggande upprustning av gamla godsmagasinet.

Vingåker2012-11-08 22:04

Under mötet avlivades myten om skejthallen som ett tillhåll för fester.

- Det är väl inget ställe man vill ha fest på, sa Mikael Gustafsson.

Han och kompisen Henrik Källman åker ofta skejtboard i det gamla godsmagasinet och intygade att det alltid går lugnt till där.

Ibland är det 20 personer samtidigt inne i gamla godsmagasinet, men de turas om att åka.

De berättade om den myt som de tycker omger skejtkulturen. En nidbild av skejtboardåkare med sprayflaskor i handen som förstör.

Men det höll inte Robert Skoglund (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande med om. Han som tidigare sagt i Kuriren att han ville riva det gamla godsmagasinet hade under mötet en helt annan framtoning. Han berättade att det kritiska uttalandet handlade om att han ville få igång ett engagemang för hallen. Han berättade också att han åkte rullskriskor till jobbet när han var ung. Med på mötet fanns även politikerna Anneli Bengtsson (S), ordförande för socialnämnden och Stefan Westin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om