Politiker får ta paus efter studiefusket

Vingåkerspolitikern Therese Palm (S) får ta paus från sina uppdrag som en följd av att hon stängts av från studier på grund av fusk.

Vingåkerspolitikern Therese Palm (S) får ta paus från sina förtroendeuppdrag efter studiefusket.

Vingåkerspolitikern Therese Palm (S) får ta paus från sina förtroendeuppdrag efter studiefusket.

Foto: Gunnar Lundmark /TT

Vingåker2019-11-05 21:18

– Vi anser att hon ska säga upp sin plats i barn- och utbildningsnämnden. Styrelsen tycker också att hon behöver ta en paus från sina uppdrag under tre månader. Det är ett sätt för henne att visa att hon ser allvarligt på det, säger Caroline Helmersson Olsson (S), ordförande i arbetarkommunen, efter att styrelsen haft möte på måndagen om Therese Palms fortsatta förtroende. 

Det var i slutet av oktober som Therese Palm avstängdes från studier av disciplinnämnden vid Örebro universitet på grund av studiefusk. 

När tidningen först intervjuade Therese Palm om det inträffade ansåg hon inte själv att det hon gjort var så allvarligt. 

– Men känslan av allvar över det hon har gjort har nått henne, säger Caroline Helmersson Olsson.

För fyra år sedan var Therese Palm föremål för en liknande diskussion då hon stod åtalad misstänkt för försök till grov misshandel, alternativt olaga hot. Hon friades och återgick till partiarbetet efter en timeout. 

Vad betyder det för era diskussioner nu att hon varit föremål för en liknande diskussion tidigare? 

– De här händelserna hör inte ihop. Hon blev friad och då borde man inte som parti döma hårdare än lagen, och det ska inte spela in i bedömningen nu. 

Har du fortsatt förtroende för henne efter det som hänt? 

– Jag vill inte säga vare sig det ena eller det andra. Jag anser inte att hon kan sitta i barn- och utbildningsnämnden. I övrigt vill jag fortsätta ha en dialog med henne. 

Vi har sökt Therese Palm för en kommentar utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!