Utmärkelsen Årets eldsjäl inrättades 2006 och delas ut av Vingåkers kommun i samarbete med Katrineholms-Kuriren.
På tisdagen kunde kommunens näringslivsansvariga Suzan Östman Bäckman och kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson (S) uppvakta årets eldsjälar, som är betydligt fler än en.
Det är Mötesplatsen som får ta emot priset på årets Vingåkersbankett. Mötesplatsen drivs av Svenska kyrkan, Röda korset och föreningen Vingåker växer tillsammans, som ett öppet hus för invandrare och andra Vingåkersbor.
– Det är helt fantastiskt, sa en rörd Benny Larsson, präst i Svenska kyrkan, om utmärkelsen.
– Det här är en sporre som visar att vi gör rätt saker och som ger oss kraft att fortsätta.
Mötesplatsen har funnits i Vingåker sedan 2008. I nuvarande lokalen på Köpmangatan är ett 20-tal personer, några åt gången, engagerade. Ofta tar de emot ett 30-tal besökare en vanlig dag.
Syftet med verksamheten är att erbjuda asylsökande kontakt med svenskar och stöd i asylprocess och pappersexercis. Sedan Migrationsverket stängde kontoret i Vingåker har Mötesplatsen blivit en än mer viktig samlingspunkt. Den har delvis fått ta över det stöd som myndigheten tidigare gav på orten.
– Alla som fastnar i asylprocessen kommer hit direkt, säger Marie Janson, ordförande i Vingåker växer tillsammans, som tycker att alltför mycket arbete hamnar på ideella krafter när det borde skötas av Migrationsverket.
Många gånger blir Mötesplatsen också en länk mellan kommunen och Migrationsverket, efter att uppehållstillstånd har beviljats.
För Benny Larsson, som är engagerad i Mötesplatsen i tjänsten, är Svenska kyrkans arbete med flyktingarna både brett och djupt. Det kan handla om allt från att stötta personer som mår psykiskt dåligt till att få fatt i cyklar så att människor enklare kan förflytta sig.
För många är väntan på asylbesked lång. I den paus i livet som uppstår blir Mötesplatsen en viktig plats för att, förutom att få praktisk hjälp, lära mer om det svenska samhället, träna svenska och känna tillhörighet.