Många aspekter att väga in i juryarbetet

En chokladprovning för boende och personal vinner avdelning Skäret på Humlegården.

Vingåker2014-04-09 05:00

Det står klart efter att en jury bedömt bidragen i den dukningstävling som arrangerades på Humlegården och Ekgården i fredags, vilket gick att läsa om i Katrineholms-Kuriren i lördags.

På tisdagen sammanträdde en jury bestående av Josefin Nyberg, dietist i kommunen, Lea Möttönen Andersson, som arbetar i centralköket, Anneli Bengtsson (S), socialnämndens ordförande, Sara Ohlsson, arbetsterapeut inom demensteamet, samt Helena Dahlstedt, medicinskt ansvarig sjuksköterska. Juryn granskade fotografier på fredagens dukningar.

– Vi ska bedöma hur man dukat efter maträtten, som var viltfärsbiffar med gräddsås och potatis, men också bedöma kreativiteten och målgruppens behov, sa Josefin Nyberg, som är initiativtagaren till tävlingen. Hennes tjänst som dietist är delad mellan Katrineholms kommun, där hon arbetar den större delen av sin tid, och Vingåkers kommun. En liknande tävling har hon varit med och arrangerat i Katrineholm tidigare.

Juryn tog hänsyn till exempelvis vilka färger man valt på porslin, dukar och servetter, bland annat med hänsyn till att man kanske har svårare att se när man är gammal.

– Vitt på vitt är exempelvis inte så bra, sa Sara Ohlsson.

Alla i juryn var överens om att det var svårt att utse en vinnare. Samtliga bidrag var väldigt bra och kreativa. Till slut vart man överens om att avdelning Skäret, som är en av Humlegårdens somatiska avdelningar, skulle utses som vinnare.

– De vinner tack vare att man varit så kreativa, anammat det här med vilt och haft lite skogstema men också för att man använt fina kontrastfärger i dukningen. Det är vackra färger och kontraster och de har uppfyllt alla kriterier, dessutom är det väldigt vackert, sa Josefin Nyberg som var överens med juryn om att arrangera en tävling också nästa år.

Två hederspriser utnämndes också; dels till demensdagvården och dels till avdelningen Ängen.

Det blev mycket glädje på avdelning Skäret när Josefin Nyberg meddelade personalen att man vunnit dukningstävlingen och att man skulle få en chokladprovning.

– Jag är jätteglad! sa Evan Jalal, som arbetar på Skäret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om