Man misstänks för flera brott – ofredade par och knuffade vakt

Mannen ska ha ofredat ett par, kastat en flaska på en man, knuffat en ordningsvakt, samt brutit mot kontaktförbud. Nu åtalas han i Nyköpings tingsrätt.

Vingåkersmannen åtalas för elva brott, som ska ha skett under våren. Han sitter häktad sedan slutet av maj.

Vingåkersmannen åtalas för elva brott, som ska ha skett under våren. Han sitter häktad sedan slutet av maj.

Foto: Janerik Henriksson, Anders Wiklund, TT

Vingåker2024-06-23 06:32

Nyheten i korthet

  • En man i 40-årsåldern från Vingåker åtalas vid Nyköpings tingsrätt för elva brott, inklusive överträdelse av kontaktförbud, våld mot tjänsteman, ofredande och ringa misshandel.
  • Trots att mannen i vissa fall erkänner åklagarens beskrivning av händelseförloppet, förnekar han brott i samtliga fall. Han har suttit häktad sedan den 23 maj.

En Vingåkersman i 40-årsåldern åtalas vid Nyköpings tingsrätt, misstänkt för elva brott. De första tre rör överträdelse av kontaktförbud. Mannen anklagas för att ha skickat ett meddelande till en person, trots att han hade kontaktförbud. Det ska ha skett i januari i år. Något senare, i mitten av februari, misstänks mannen ha sökt upp en annan person på dennes arbetsplats vid ett tillfälle, samt ringa personen vid ett tillfälle, trots att han även gentemot den här personen hade kontaktförbud. 

Nästa brott mannen åtalas för är våld mot tjänsteman. Det ska ha skett på en vårdinrättning i början av april. En ordningsvakt skulle avvisa mannen, som svarade med att knuffa ordningsvakten, så att vakten föll till marken och skadade sitt knä. 

Fyra fall av ofredande kommer därnäst i stämningsansökan. Mannen påstås ha sökt upp ett par i Vingåker, först vid upprepade tillfällen via telefon och sedan vid deras bostad, där han bankade på deras dörr. Det skedde också i april i år. 

Ringa misshandel är ännu ett brott mannen anklagas för. Han ska ha kastat en flaska på en annan man, i slutet av maj i år. Han ska också, enligt stämningsansökan, ha kört rattfull på en väg i Nyköpings kommun. 

I förhör har mannen i vissa fall gått med på åklagarens beskrivning av händelseförloppet, eller delar av det. Det gäller exempelvis de fyra fallen av ofredanden. Han förnekar dock brott i samtliga fall. Han häktades den 23 maj och har suttit häktad sedan dess. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!