Makarna var födda och uppväxta i Vingåker. Ingeborg Medin växte upp på en gård vid Vretsta. Gösta Medin växte upp på söder i Vingåker.
När han var 14 år förlorade han och hans småbröder sin pappa. Det var en svår tid för mamma Greta som blev änka med ansvar för tre pojkar.
Gösta Medin har berättat för sina döttrar om första julen efter pappas död. Han jobbade då som springpojke på gamla Thorni, och på julafton kom han hem till sin mamma och bröder med en stor frukt- och godispåse som han fått av sin chef, liksom fem kronor som han fått i dricks av snälla kunder. Gösta Medin sade vid tillfället, när hade lade upp allt detta på köksbordet, att det var ett av hans lyckligaste ögonblick i livet.
I 20-årsåldern erbjöds Gösta Medin att ta över Thornihallen. Han tvekade, men till slut gjordes affären upp. Gösta Medin utvecklade butiken och den blev så småningom den första snabbköpsbutiken på landsbygden. Tidigare handlade man över disk. 1964 byggdes Thornihallen, en modern livsmedelsbutik, och 1969 öppnade Gösta Medin Cityhallen.
Makarna Gösta och Ingeborg Medin träffades genom kyrkan. I samma kyrka, Filadelfiaförsamlingen i Vingåker, gifte de sig i januari 1954. De fick två döttrar, Karin och Ulla.
Gösta Medin var under många år föreståndare för söndagsskolan i kyrkan. På 60-talet var hundratals barn inskrivna i söndagsskolan. En av hans elever var Göran Persson.
Ingeborg Medin var i sin tur engagerad i kyrkans sång- och musikliv och i kyrkans sociala arbete. Makarnas hem var alltid öppet för människor.
Gösta Medin var även engagerad i Vingåkers köpmannaförening. Han satt med i SEB:s bankstyrelse i Vingåker och var president i Vingåkers rotaryklubb ett par år på 80-talet.
Under 80-talet var Gösta Medin också, tillsammans med dåvarande kulturchefen i Vingåker Lars Furborg, engagerad i att bygga upp konstsamlingen på Säfstaholms slott. Gösta och Ingeborg Medin var även engagerade i den kristna organisationen Gideoniterna och hade ett stort engagemang för enskilda människor och familjer med missbruksproblemantik.
Lars-Göran Lindskog, som känt Gösta och Ingeborg Medin under hela sitt liv, säger att Gösta Medin var en stor filantrop och att det genomsyrade hela hans liv.
Gösta och Ingeborg Medin hade ett stort engagemang i kyrkan, i det lokala samhället men även ut över världen i olika hjälpprojekt. De sista 25 åren gjorde de stora insatser genom den second hand-butik som Gösta Medin startade tillsammans med Dagmar och Åke Nordin.
Gösta Medins engagemang och hans omtanke om andra människor, både i Vingåker och utanför landets gränser, tog aldrig slut. In i det sista kom han till butiken varje lördag, drack kaffe och umgicks med besökarna.
– En dag kom en kille in här. Han pratade med Gösta och berättade om sitt stora minne av honom: "Min pappa dog hastigt och vi hade det svårt. Till julen så kom du hem med en matkorg till oss, det kommer jag aldrig att glömma". Sådan var han. Han hade en vision om vem som mest behövde hjälp, säger Lars-Göran Lindskog.
Efter gudstjänsterna kunde han gå runt och bjuda hem människor. Ingeborg visste aldrig hur många människor som skulle dyka upp. Med de var ett team som hade en gemensam vision med sina liv, där den kristna tron var ledstjärnan. De var gifta i 66 år innan de lämnade jordelivet tillsammans.
Ingeborg Medin blev 95 år. Hon avled måndag den 27 april. Natten till onsdagen den 29 april dog maken Gösta Medin. Han blev 91 år.