Lokal profil vill skapa folklig tradition

Teater- dans- och sångprofilen Pia Widlund bjuder in till tre allsångskvällar vid Säfstaholms slott i juli. "Jag hoppas att det blir en tradition", säger hon.

Pia Widlund håller i allsången på Säfstaholms slott i Vingåker.

Pia Widlund håller i allsången på Säfstaholms slott i Vingåker.

Foto: Privat / Olle Peterson

Vingåker2024-06-28 21:05

Nyheten i korthet

  • Allsångsledaren Pia Widlund bjuder in till tre allsångskvällar vid Säfstaholms slott i Vingåker den 17, 24 och 31 juli.
  • Med en repertoar av populära sommarlåtar, hoppas Widlund på att skapa gemenskap och glädje genom musiken.
  • Pia Widlund är väl medveten om musikens kraft. Hon har många års erfarenhet av att sjunga för både äldre och yngre. "När jag sjunger på äldreboenden ser jag hur de boende, som kanske inte har sagt ett ord på länge, plötsligt börjar sjunga med. Det är helt otroligt att se hur musiken kan väcka något inom dem, säger hon.

Allsångsledaren Pia Widlund bjuder in till allsång på Säfstaholms slott i juli den 17, 24 och 31 juli klockan 18.30. Hon lovar många välkända sommarlåtar för alla åldrar.

– Allsång är så himla populärt nu, och efter pandemin har folk verkligen börjat uppskatta dessa tillfällen igen. Det är ett sätt att förena människor, att skapa gemenskap och glädje genom musiken, säger Pia Widlund.

Widlund är väl medveten om musikens kraft och dess betydelse för människor. Hon har många års erfarenhet av att sjunga för både äldre och yngre, som på nationaldagsfirande samt på äldreboenden och demensboende. Nu ser hon fram emot att leda allsången vid slottet.

– Det är fantastiskt kul. Man märker att musiken har så stor positiv inverkan på människors liv och välbefinnande. När jag sjunger på äldreboenden ser jag hur de boende, som kanske inte har sagt ett ord på länge, plötsligt börjar sjunga med. Det är helt otroligt att se hur musiken kan väcka något inom dem, säger hon och fortsätter:

– Det är jätteviktigt att folk får sjunga och ha den här musikaliska känslan i sig. Det har en väldigt stor betydelse.

Förra årets allsång drabbades av dåligt väder, men trots regnet var stämningen god bland de som deltog. Pia Widlund hoppas att årets evenemang ska locka en ännu större publik.

– Jag hoppas att det blir en tradition. Säfstaholms slott är en vacker plats och perfekt för en sommarkväll med musik.

Karta: Säfstaholms slott
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!