Kommunen pudlar om Cityhallen: "Jätteolyckligt"

Nu backar kommunen från sin kontrollrapport av Ica Cityhallens hantering av kyckling och säger att det var en felbedömning. Samhällsbyggnadsnämnden gör en pudel och kommer att ändra sina rutiner.

Enligt kommunen hanterade Ica kycklingen fel, något som visade sig vara en missbedömning.

Enligt kommunen hanterade Ica kycklingen fel, något som visade sig vara en missbedömning.

Foto: Arkivbilder

Vingåker2021-03-26 14:40

På torsdagen skrev tidningen om Ica Cityhallen i Vingåker som fått en anmärkning i en livsmedelskontroll som samhällsbyggnadsnämnden utfört tidigare i mars. 

Cityhallen skulle enligt kontrollen fryst ner kyckling på sista förbrukningsdatum och serverat vid ett senare tillfälle, något miljöinspektören ansåg vara fel. Nu backar kommunen. Kontrollen var enligt dem en felbedömning och nämnden kommer ändra sin kontrollrapport.

– Man får frysa ner den på samma dag datumet har gått ut, om man har koll på hela den processen, vilket Ica har. Det är vår felbedömning från början. Vi såg kycklingen ligga framme där det stod nerfrysningsdatum samma dag som det var utgångsdatum. Det vi gjorde var att vi tolkade lagstiftningen åt fel håll, säger Pontus Lindström, miljöchef i Vingåker.

I samband med livsmedelsinspektionen hade samhällsbyggnadsnämnden också skickat i väg kontrollrapporten och därmed gjort den offentlig innan Ica Cityhallen hunnit lämna synpunkter på den.

– Vi har ändrat vår rutin på det vis att rapporter skickas digitalt, vilket vi olyckligtvis missade att informera om i detta fall. Detta ledde till att inga synpunkter inkom på rapportens innehåll förrän efter ärendet uppmärksammades i media och synpunkter inkom därefter på innehållet.  

Pontus Lindström fortsätter:

– Det vi måste göra är att ändra vår rutin för när vi skickar upp våra kontrollrapporter. Kommer det inte synpunkter får vi inte skicka vidare den. Det är jätteolyckligt att den nått ut innan.

Ica Cityhallens chef Per Sköld har getts möjlighet att kommentera, men avböjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!