Först dök en mörk Volvo upp på Bondegatan precis vid avfartsvägen mot Kesätter. Den står nu med öppen motorhuv och ser ut att vara delvis plundrad. Föremål ligger på marken runt bilen.
Senare övergavs även en annan bil längs Bondegatan, bara hundratalet meter från den första.
Jerry Karlsson är gruppchef på tekniska enheten på Vingåkers kommun. Han känner själv inte till bilarna, men säger att bilägaren alltid är skyldig att ta bort sin bil.
– De står inte på kommunal mark, så vi kan inte bötfälla dem eller göra någonting, säger han.
Christoffer Sernert, miljöinspektör på Vingåkers kommun, känner däremot till bilarna.
– Ja, tyvärr. Vi har varit i kontakt med både Polisen och Trafikverket för att påskynda bortplockningen, säger han.
Han är mest bekymrad över miljöaspekten.
– Det är ganska mycket bilar som ställs här omkring. Jag blir irriterad! Varför ställer man en bil längs vägen, varför kör man den inte till skroten? Och varför går folk och plockar delar från den? Om den springer läck, vem ska betala för saneringen?
På Trafikverket meddelar presskommunikatören Joanna Ljunggren att verket fått kännedom om den mörka Volvon i korsningen. Den anses stå så illa till att den utgör en trafikfara och kommer därför att bärgas.
– Exakt när det blir vågar jag inte sia om. Det kan tyckas vara okomplicerat att bärga en bil, men det är en byråkratisk arbetsgång. Det är trots allt ett ingrepp på en privatpersons bil.
Den andra bilen har Trafikverket inte kännedom om.
Marken som bilarna står på, tillhör Johan Hamilton. Han är bedrövad över att de båda bilarna står där övergivna, men säger sig inte kunna göra någonting.
– Som privatperson har jag inga befogenheter. Jag har ingen laglig rätt att ta bort en bil. Det kan bara myndigheter göra. Kommunen eller Trafikverket måste ta ansvar här, säger Johan Hamilton.