Det har inte undgått den uppmärksamme att något har varit på gång i kommunen, efter en invigning där kommunalrådet Anneli Bengtsson fick hantera en grävmaskin.
Efter den första grävningen har mer rutinerade förare tagit över skopan och på ett halvår har stamnätet i kommunen färdigställts.
I centralorten håller man som bäst på att ansluta användarna och i Högsjö är det inte heller långt borta. Det är bara några få hushåll kvar att lägga fram fiberrör till. När rören väl är på plats så ska fiber blåsas igenom till anslutningspunkter och vidare ut till användarna.
– Det har gått bra i Högsjö. Vi har inte stött på några allvarligare problem och följer tidplanen hyfsat, säger Johan Lindström, Bynet.
När tror du att uppkoppling och anslutning till nätet kan ske i Högsjö?
– Jag tror att vi ska kunna vara klara runt årsskiftet men det är inte säkert att det blir till "Kalles jul", säger Johan Lindström.
Det är många som ser spåren in till sina hus.
Emma Samuelsson, boende på Ekvägen i Högsjö, är en av dem.
Varför drar ni in fiber?
– Jag tror att det kommer att höja värdet på vårt hus och förmodligen blir allt billigare med fiber men det är maken Stefan som har sköter allt. Jag tror att det blir bra när man får in bredbandet, jag är nöjd med det.
På ett annat håll sitter Jimmy Samuelsson som arbetar på Åtvidabergsföretaget Jan Johanssons AB med rörtryckning. Han sitter med ett specialverktyg som drivs med tryckluft vid sidan av Lingonvägen.
Vad gör du?
– Jag ska trycka in ett rör där fiber ska dras igenom under vägen. Det här är ett bra sätt när man vill undvika att göra åverkan på gatans ytbeläggning. Om en halvtimme hoppas jag att vi är igenom.
Det är både lokala och externa entreprenörer som är inblandade i fiberarbetena.
När vi tar oss vidare genom byn kommer vi fram till en traktorgrävare. I den sitter Per-Olov Brorsson som fräser ett spår i asfalten så att det går att få ned rören i backen.
På farstubron står två förväntansfulla pensionärer, Gustav "Chappe" Reinholdsson och hustrun Sibylla "Bylla" med längtan i blicken.
– Vi använder dator idag och med det här kommer det att gå mycket fortare. Dessutom kan det kanske behövas till något annat som vi inte vet av idag, säger Sibylla Reinholdsson.