De nymålade fasaderna i Vingåkers Folkets park lyser gula som kantareller i skogen. Malin Sveda minns tillbaka på svunna tider i folkparken med värme.
– Det är den här "folkparkskänslan" med olika generationer, allt från 18-åringar till de som är 70, som samlas på samma plats. Det kommer man ihåg från när man var ung och gick på Augustibasar med sina föräldrar, säger hon.
Det är just den känslan hon och Fredrik Lindgren vill återföra till Vingåkers Folkets park, och i september händer det. Den nyrenoverade utomhusscenen tas i bruk för första gången med en konsert av Dom första, och i parken kommer det att finnas pilkastning, tombola och servering. Trots att duon Sveda och Lindgren har varit drivande bakom festkvällen, vill de inte riktigt titulera sig festfixare.
– Vi var i Pålsboda och såg Två blyga läppar och sa mer eller mindre på skoj, "Ska vi också göra det här?", och då sa Malin ja. Sist det var något här i Folkets park var fyra-fem år sedan. Så det finns ett behov av att nåt händer, säger Fredrik Lindgren.
Under de senaste två åren har föreningen Vingåkers Folkets park sett till att en omfattande renovering av utomhusscenen rotts i hamn. Den har krävt såväl EU-bidrag som ekonomiskt stöd från Leader Södermanland och otaliga ideella arbetstimmar. Men det var inte alla detaljer som behövde renoveras – vissa har istället bevarats, berättar föreningens ordförande Caroline Helmersson Olsson.
– Skylten på korvkiosken är original. Jag tyckte att texten blekts för mycket och bad gubbarna som renoverade scenen att bättra på färgen, då blev de alldeles förskräckta! "Det är fin patina på den", sa de.
Trion hoppas på stor uppslutning och mycket dans under kvällen, men att arrangera evenemanget var ingen dans på rosor.
– Finansieringen ska gå runt av sig själv. Det är ett "plus-minus-noll-evenemang", men förhoppningsvis får vi ett litet startkapital inför nästa år, säger Malin Sveda.
– Vi får se hur det går. Nu är det ett engångsprojekt, men om det går bra får vi väl göra det igen, säger Fredrik Lindgren.
– Vi har fått mycket hjälp från föreningen, som har koll på hur man gör, säger Malin Sveda.
Caroline Helmersson Olsson skrattar nervöst.
– Jag skulle säga att det har varit "learning by doing", sägen hon.