Fick skrapa i tv – vann 100 000 kronor

Vingåkersbon Åsas plånbok blev i dag tyngre. För hon skrapade nämligen fram 100 000 kronor på triss i TV4. Nu väntar ett nytt kök.

Vingåkersbon Åsa fick skrapa triss i TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med programledaren Jenny Alversjö.

Vingåkersbon Åsa fick skrapa triss i TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med programledaren Jenny Alversjö.

Foto: TV4

Vingåker2023-06-18 17:04

Ja, nu fungerar det inte riktigt så. Några fysiska kontanter får man inte efter att ha vunnit på triss i tv. Men ni förstår poängen.

Och ni kanske även förstår Åsas lycka. För när hon satt där i Tv4-programmet Nyhetsmorgon och skrapade visade det sig en kort stund senare att hon nu är 100 000 kronor rikare.

Nu väntar en renovering i Åsas och hennes mans hem.

– Vi har pratat om att göra om köket ända sedan vi flyttade in för fem år sedan och nu kan drömmen äntligen bli verklighet, säger hon till Svenska spel.

För spelbolaget berättar Åsa att hon varje vecka köper trisslotter som hennes man sedan får skrapa. Och när han lyckades få fram tre tv-apparater då var hon inte ens hemma.

– Jag var ute med hunden när min man ringde och berättade att vi vunnit. Jag sa bara att han säkert sett fel, men när jag kom hem visade det sig faktiskt vara sant. Det kändes helt otroligt, säger Åsa.

Innan det var dags för skrapet fick Åsa välja en lott med ett nummer. Då valde hon den det stod 28 på. Och för det finns det en enkel och tydlig förklaring.

– Min man sa direkt att vi skulle välja lott nummer 28 då bägge våra döttrar fyller år det datumet, säger hon.

Lotten som tog henne till tv-studion köpte Åsa på OKQ8 i hemstaden Vingåker.

Åsa var den fjärde sörmlänningen som fick utföra triss-skrapet i Nyhetsmorgon det här året. Tillsammans har de vunnit 5,4 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!