Mannen som mördade sin fru överklagar livstidsdomen

Den man som dömdes för mord på sin fru i Vingåker den 28 december kommer att överklaga sin livstidsdom.

Advokat Jonathan Cantillana, som företräder den mordmisstänkte mannen, säger att mannen kommer att överklaga livstidsdomen.

Advokat Jonathan Cantillana, som företräder den mordmisstänkte mannen, säger att mannen kommer att överklaga livstidsdomen.

Foto: Cecilia Ehrencrona

Vingåker2024-06-11 15:54

Den man i 55-årsåldern som förra veckan dömdes till livstids fängelse för att ha misshandlat sin fru till döds kommer att överklaga domen. Det skriver mannens advokat Jonathan Cantillana i ett sms till P4 Sörmland. Mordet skedde i parets gemensamma bostad under kvällen eller natten den 28 december 2023.

Rättegången mot mannen hölls i Nyköpings tingsrätt i mitten av april. Där meddelades att mannen var skyldig till mord och misshandel men att straffet skulle meddelas först efter att han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Lider man av en allvarlig psykisk störning kan man nämligen inte dömas till fängelse i Sverige.

Men den 4 juni meddelades att mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning och därför kunde dömas till livstids fängelse för mordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!