Så heter projektet som denna sommar sysselsätter ett tiotal ungdomar från fem Sörmlandskommuner.
Under tre lovveckor tjänar de full ferielön för att på heltid göra det som många andra bara drömmer om.
Fantisera. Formulera. Bygga berättelser med ord.
Författa.
– Många ungdomar skriver mycket, men oftast för sig själva och lite i hemlighet. Vi försöker hitta nya metoder för att hjälpa dem komma framåt i skrivandet. Författare är ju ett jobb och ett yrke. Man kan bli det!
Det säger Abeer Zreik, integrationssamordnare vid Kulturskolan i Vingåker. Som lokal projektledare har hon två deltagare att stötta och pyssla om skrivarlyan de fått i Säfstaholms slott.
I det ena rummet sitter Alicia Larsson, uppslukad av berättelsen som växer fram på laptopskärmen.
– Jag gillar att skriva. Jag går en skrivarkurs på Kulturskolan i Katrineholm. Det är så kul när man kommer på en idé till en berättelse och att sedan se hur den kan förverkligas, säger hon.
I rummet intill, med ett anteckningsblock i knäet, jobbar Aghiad Obied. Han delar Alicias passion.
– Att skriva är som att skapa en spegel som visar bilder av samhället man lever i. Det jag skriver ska helst handla om ungdomar och de situationer vi hamnar i. Jag skulle älska att bli publicerad, men ser skrivandet mest som en hobby, säger han.
Fast under dessa veckor är det faktiskt ett kneg! Aghiad och Alicia har fått sommarjobbet av Vingåkers bibliotek, som valde ut dem till projektet utifrån deras personligt skrivna ansökningsbrev.
Projektet drivs av Litteraturutveckling Sörmland i samarbete med länsbiblioteket och fem av länets kommuner: Eskilstuna, Nyköping, Strängnäs, Trosa och Vingåker.
Alicia, Aghiad och de övriga deltagarna ägnar fyra dagar i veckan åt att skriva på sin respektive hemmaplan. Den femte dagen träffas de allesammans.
Uppstarten skedde på länsbiblioteket i Eskilstuna.
– Då fick vi lyssna på föreläsningar om olika sörmländska författare, berättar Alicia.
Deltagarna har fått två skrivuppgifter under sommarjobbsperioden. De ska jobba med en egen text, som kan vara ny eller påbörjad sedan tidigare. De ska också skriva en text som på något sätt är inspirerad av ett författarskap med anknytning till deras hemort.
Aghiad och Alicia har tilldelats PC Jersild, som föddes i Katrineholm och som barn bodde i Vingåker. Jersild var ett oskrivet blad innan de fick veta mer om honom på uppstartsträffen.
– Jag skriver mer än jag läser andras böcker, erkänner Alicia medan Aghiad berättar att hans skrivlust ofta triggas av ljudböcker och podcasts.
Som handledare i projektet har de Robert Åsbacka, professionell författare från Eskilstuna. Han har hälsat på i slottet med många bra tips i bakfickan.
– Det jag skriver har jag hållit på med i ett år. Nu har jag fått tips om hur jag kan gå vidare när jag drabbas av skrivkramp. Har jag bara en idé om ett slut, ska jag inte behöva sitta med berättelsen i 50 år, skrattar Aghiad.
– Jag fick tips om hur jag kan byta perspektiv i berättandet, till exempel växla till tredje person, och hur texten kan påverkas av att jag byter tempus, berättar Alicia.
Utöver ökade författarkunskaper får de genom sommarjobbet nya vänner som brinner för samma sak.
– Deltagarna har startat sin egen snapchatgrupp, och efter första träffen ville de inte sluta prata när vi skulle tillbaka till Vingåker, säger Abeer Zreik.