Det var under natten till onsdag midsommarveckan som Ann-Marie Kerstofs vagn utsattes för ett brandattentat, det tredje i ordningen. Sedan dess har hon tvingats hålla stängt. Vagnen har sanerats från det pulver som räddningstjänsten sprutade in i samband med släckningen.
När tidningen hälsar på pågår de sista förberedelserna inför öppning. Utemöblerna är helt nya, liksom blommorna. De gamla förstördes när okända gärningsmän hällde ut brännbar vätska under vagnen och tände på. Vissa spår av branden syns fortfarande, delar av fasaden har smält och däcket är trasigt och bränt. Men inuti vagnen ser allt fräscht och fint ut igen.
Natten till fredagen, liksom de flesta nätter den senaste tiden, var orolig för Ann-Marie Kerstof. Så länge hon inte vet vem som vill henne illa och varför finns oron ständigt där.
– Men det är skönt att vara igång igen, säger hon när luckorna fälls upp och foodtrucken öppnar för dagen.
Hennes många trogna kunder har gett henne stort stöd under tiden som vagnen varit stängd. Det har till och med organiserats en insamling av pengar till Anne-Marie, för att hjälpa henne ekonomiskt. Brandattentaten mot hennes matvagnar, där den första totalförstördes, har kostat mycket.
– Det är jättefint gjort. Jag är så himla tacksam, säger Ann-Marie Kerstof.
Hon hamnade i Högsjö av en slump för några år sedan när hon och sambon lämnade Stockholm och sökte sig till Sörmland. De trivs väldigt bra i Högsjö, även om omställningen från storstad till lugnet i bruksorten var stor.
Ann-Marie har en bakgrund som kock och kallskänka hos hotellrörelsen Scandic och har tidigare haft ett eget lunchkafé i Stockholm. Från början var idén att servera frysta hamburgare i foodtrucken hon startade i Vingåker.
– Men så sa min son som är kock att jag skulle satsa på smash burgers istället, som han sa var mycket godare. Jag hade aldrig testat det tidigare, säger Ann-Marie.
Efter att ha testlagat och laborerat med egna såser blev det smash burgers som blev hennes grej.
Hon gör allt från grunden, maler färsen själv, kryddar och blandar den. Såserna tillverkar hon också.
– Det är egentligen bara hamburgerbrödet som jag inte bakar själv, säger Ann-Marie Kerstof.