Den 1 juli tog Magnus Danielsson med familj över driften av Båsenberga hotell och konferens.
– Jag har jobbat och drivit olika hotellverksamheter som anställd i över 20 år och haft en liten dröm om att starta eget, säger Magnus Danielsson.
De tidigare ägarna Maria Rundberg och Thomas Neuendorf äger fortfarande fastigheten. De hyr ut den till familjen Danielsson som har option på att köpa den om några år.
Magnus Danielsson är vd men eftersom han har ett annat tungt uppdrag som vd för konstmuseet Artipelag är det dottern Johanna och sonen Tobias som sköter driften av Båsenberga. Johanna är hotellchef och Tobias restaurangchef.
– Det är som ett familjeföretag, Johanna och Tobias driver det här och jag och min fru Jenny är mer i bakgrunden och hjälper till med utvecklingen. Vi har även med oss ett litet gäng som vi jobbat med tidigare som hjälper oss med marknad, ekonomi och event och nöje.
Johanna arbetade tidigare som konferenschef på ett stort hotell och Tobias var restaurangchef på ett annat företag. Magnus säger att Båsenberga ska fortsätta att vara ett bra konferenshotell, men att det även ska börja satsa mer på privatmarknaden.
– Man har haft stängt cirka 100 dagar om året. Det kommer vi inte att ha. Vi ska försöka att ha ett erbjudande som riktar sig till både privatpersoner och konferensgäster 365 dagar om året.
– Vi har golfen genom Vingåkers golfklubb som är en jättebra attraktionskraft på somrarna, men vi måste komplettera med spa som de flesta gör. Det tror jag är nödvändigt i dag. Sedan tänker vi oss mycket musik och nöje. Båsenberga har en fantastisk trädgård som lämpar sig väl för olika typer av event och nöje.
Magnus menar att Båsenberga ligger bra till geografiskt. Det finns många potentiella kunder inom en timmes restid.
– Vi hoppas att vi ska få folk från närliggande Katrineholm och Vingåker, men även från Örebro och Västerås som kommer hit för att lyssna på riktigt bra konserter.
Magnus har tidigare varit chef för den liknande anläggningen Djurönäset i Stockholms skärgård.
– Där har vi sett att underhållning passar väldigt bra ihop med hotell. Man kan erbjuda paket där man först får underhållning och sedan äta gott och sova gott. Det kommer vi att göra här också. Just nu har vi inga stora inomhuseventytor, men vi får utnyttja sommarmånaderna och köra i trädgården.
Båsenberga är uppskattat för sin goda mat och Magnus vill satsa ännu mer på restaurangverksamheten.
– Vi ska bygga om vårt kök till ett showkitchen så att kockarna står och lagar mat i anslutning till gästerna. Då kommer både gästupplevelsen att höjas och matprodukten att bli ännu bättre. Det hoppas vi att vi kommer igång med under jullovet.
De nya ägarna upplever att de har blivit väl mottagna av både Vingåkers och Katrineholms kommuner.
– Vi har fått ett väldigt fint omhändertagande. De har kommit hit för att träffa oss och visar verkligen att företagare är viktiga. När man kommer från en storstadskommun är man inte van vid att få den uppmärksamheten. Det är roligt att se vilken skillnad man kan göra i en liten kommun när man vill hjälpa till.
Magnus bor med hustrun Jenny på Värmdö. Deras barn Johanna och Tobias är uppvuxna i hotellbranschen.
– Både Tobias och Johanna har jobbat med mig i hotellindustrin. Min fru brukar skoja om att hon fick åka till hotellet för att träffa oss för att vi var alltid på jobbet. Det är så när man jobbar i hotellbranschen. Det är mer som en livsstil, säger Magnus.