Färger och former på konditoriet

Från och med lördag och cirka en månad framåt pågår utställningen "Grafik och måleri", av konstnären Helena Elfgren, på Sultans konditori.

10 augusti 2016 17:25

Helena Elfgren har sin ateljé i Vingåker och det är bland de första gångerna hon ställer ut i hemtrakterna. I måleriet jobbar hon i olja, medan hon gör collografier på kartong med en särskild grafikpress. Dessa ytbehandlas sedermera med schellack.

– Jag lärde mig tekniken genom en bekant från Afrika, där vissa konstnärer använde sig av kartong när de inte hade råd med kopparplåt.

Konstnären blandar collografier med fotografier, så kallade fotopolymer. Från en tanke, vidare till skiss, och slutligen till färdiga bilder kan det ta allt mellan flera dagar till en vecka.

– Jag hoppas att besökarna får en fin upplevelse av färg och form som fungerar ihop. Jag brukar arbeta med motiv som ligger mellan det abstrakta och föreställande.

Lördagen innebär alltså vernissage för Helena Elfgrens utställning. Arrangörerna heter Agneta Rönnqvist och Karina Weinhede, i samarbete med konditoriet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa