Den lokale polischefen Kippi Warioba säger till Reuters att fem av de dödade var barn. Minst 16 personer skadades. Myndigheterna befarar att dödstalet kan stiga.

Olyckan inträffade sent på kvällen och det var mycket folk, så det finns en risk för att det kan finnas fler offer. Vi arbetar fortfarande med att bedöma omfattningen, säger Warioba.

Pastor Boniface Mwamposa har lockat stora folkmassor genom att lova rikedom och bot mot sjukdomar för dem som går på det han beskriver som "välsignad olja" under hans predikningar.

Pastorn greps på söndagen i Dar es-Salaam när han försökte fly landet, säger inrikesministern George Simbachawene.

Mwamposa försökte fly efter incidenten, men vi grep honom i Dar es-Salaam. Han kommer att ställas till svars för den här tragedin.

Enligt ministern inträffade katastrofen när pastorn uppmanade de församlade, runt 10 000 personer, att springa från ena sidan av arenan till den andra för att få smörjelsen.

Antalet så kallade framgångsteologiska pastorer har ökat markant i Tanzania de senaste åren. De brukar lova sina följare en väg ut ur fattigdomen och erbjuda olika mirakelkurer.