Vandaler slog till mot Bryngelstorpskolan igen – gick loss med borrmaskin

Under helgen har den nya matsalen på Bryngelstorpskolan utsatts för skadegörelse. Förövarna har borrat hål i de nya golvmattorna och entrédörren är delvis sönderslagen. – Jag är jätteledsen och förbannad, säger skolans rektor Anna Kapanen Kjellberg.

26 mars 2019 18:27

Det var på måndagsmorgonen som byggarbetare upptäckte att någon varit inne i delen där den splitternya matsalen håller på att byggas. Glaspartiet på den nya entrédörren var sönderkrossat och i golvmattorna hade inkräktarna borrat hål, sannolikt med verktyg från byggarbetsplatsen.

Bryngelstorpskolan har utsatts för skadegörelse i omgångar, senast förra veckan då ett fönster till ett utomhusförråd hade krossats. Helgens vandalisering av den efterlängtade matsalen var därför droppen för Anna Kapanen Kjellberg.

– Det har varit stökigt kring skolan i omgångar men det har jag mer betraktat som bus. Det som inträffat i helgen är ren och skär skadegörelse, det gör mig både förbannad och besviken, säger hon.

Bryngelstorpskolan har varit trångbodd länge och både elever och personal ser fram emot att den nya matsalen ska invigas, berättar Anna Kapanen Kjellberg. Med den nya matsalen kommer utrymmen frigöras i skolan.

– Vi har som mål att vara klara i slutet av maj, så att sexorna hinner äta i den nya matsalen innan skolavslutningen. Vi ser alla fram emot invigningen, och så inträffar det här.

Det är fortfarande ett mysterium hur inkräktarna tagit sig in i byggarbetsplatsen, men byggarbetare på plats tror att inkräktarna kan ha kommit in via källaren.

– Det var bara den ena av glasrutorna till entrédörren som gått sönder, därför kan de inte ha tagit sig in via dörren, säger Anna Kapanen Kjellberg.

Inkräktarna kan dock ha drabbats av någon form av skuldkänslor, för någon har skrivit "förlåt" med målarfog från byggarbetsplatsen på den sönderkrossade glasdörren.

Händelsen är polisanmäld och Anna Kapanen Kjellberg uppmanar boende i området att hålla koll runt skolan på kvällar och helger.

– Skolan ligger väldigt skyddad och jag har redan tidigare uppmanat folk via skolans blogg, att hålla lite extra koll när man exempelvis tar en kvällspromenad med hunden eller bara passerar skolan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Palmqvist