Enligt hygienens alla regler

Vallagrillen är en välbesökt vägkrog och lockar lika många förbipasserande som lokala stamgäster.

Hygien_TJ 140715.jpg

Hygien_TJ 140715.jpg

Foto:

Valla2014-07-16 08:15

Här är hygienen lika viktig nu som när Siv Hellkvist började för nio år sedan.

– Det är vi noga med. När jag började skulle det vara kortklippta naglar och inga smycken, säger hon.

Siv Hellkvist jobbar i köket med matlagning och bakning och även med städningen. Hon har kört efter samma regler i alla sina år på vägkrogen.

– Har man varit på toa tvättar man händerna och sen tvättar man händerna i köket igen, säger hon.

Nu på sommaren har de extra koll. Det är kall kyl som gäller och de tar även ut lite mindre i taget. När maten är lagad hamnar den i värmeskåp.

– Då är det åtgång så det står ju inte länge, säger Siv Hellkvist.

– Det är noga med temperaturen i kylen, lock och påskrivet datum, säger Mustafa Karim.

Kerstin och Sture Persson har tagit bilen från Stockholm och är på utflykt. De har besökt Sparreholm och ska nu vidare till Katrineholm men har stannat vid Vallagrillen för lunch.

De tänkte varken på bakterier eller vad de ville äta för slags mat. Men picknick hade de inte med sig på utflykten.

– Det var mer skylt med kniv och gaffel, säger Sture Persson och nickar mot vägen.

Siv Hellkvist personliga picknick-tips är kylväska och kylklampar.

– Men det blir mest sallad och kalla pannkakor, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om