Uppskattad glass men för få kunder

En uppskattad glassbutik och café, och en uppskattad italiensk glass producerad i Katrineholm. Men nu har drömmen gått i kras, glassmaskinerna sålda och en glassmästare som är arbetslös men brinner för hantverket.

7 maj 2013 08:10

För ett år sedan slog IceDream upp sina portar på Hantverksgatan i Katrineholm. Med en vision och en ambition.

Att ge sina kunder italiensk glass utöver det vanliga. Men med en kall och regning sommar som följdes av en vinterperiod fick ägarna Rickard Sundström och Francesca Sundström att fatta beslutet att lägga ner verksamheten.

- Vi fick tyvärr aldrig in det vi behövde för att fortsätta.

Sundström berättar att de försökte att öka utbudet med att också servera mat, men att kundkretsen inte hann bli stor nog innan de var tvungna att lägga ner sin verksamhet och sälja sina glassmaskiner. Kostnaderna tickade samtidigt som intäkterna inte nådde den nivå som krävs för att ett företag ska kunna bära sig.

- Vi hade tyvärr inget val, eftersom det var ont om tid, säger Sundström som gärna skulle fortsätta att hantverksmässigt producera italiensk glass.

- Om vi kan finna någon som kan investera skulle jag kunna börja i morgon. Helst skulle jag vilja fortsätta, men vi har inte de resurserna.

På Facebook har IceDream en sida och där finns det många kommentarer som på ett tydligt sätt omtalar att makarnas verksamhet och produktion var mycket uppskattat.

Något som Sundström säger att han är glad över den uppskattning de fått, men att det inte gick att fortsätta verksamheten.

- Nej, verkligheten är en annan med höga kostnader.

Ett förslag som en glassentusiast föreslår på Facebook är att de ska tillverka italiensk glass och sälja på torget. Bra tanke, menar Sundström, men eftersom de var nödgade att sälja de dyra glassmaskinerna är det inte möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa