Händelsen utspelar sig under Vingåkers marknad i maj 2017. Delar av centrum är avspärrat för biltrafik. En av dem som arbetar med avspärrningarna ser plötsligt att en förare närmar sig. Det är en man i 65-årsåldern. Föraren börjar diskutera med personalen om att avspärrningen är felaktig och kör sedan runt avspärrningen för att komma till sitt hem ett 30-tal meter längre bort.

Enligt mannen som arbetar med avspärrningen träffar bilen honom i sidan. Två plankor från avspärrningen går också sönder och den ena flyger mot hans ansikte. Plankan träffar handen som han skyddar ansiktet med och han får ont.

Bilföraren säger sig dock inte märka att han kör på något. Han fortsätter fram till sitt hus där han parkerar. Då rusar, enligt föraren, flera personer fram. De bankar på bilen och är hotfulla. Han tycker att det är obehagligt och åker iväg.

Under tumultet ringer den skadade mannens bror till polisen. Föraren åtalas senare för smitning från trafikolycksplats. Nu har domen från Nyköpings tingsrätt kommit.

Tingsrätten hänvisar till trafikbrottslagen, som säger att om den som orsakat en trafikolycka smiter från olycksplatsen, ska denne dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. För att en trafikolycka ska anses ha uppkommit, krävs dock någon form av skada. Där är utredningen bristfällig, menar rätten. Att mannen blivit påkörd och fått ont i en hand styrks bara av mannens bror, som såg att han tog sig för handen. Varken exempelvis läkarutlåtande eller fotografier finns. Tingsrätten finner inte att det finns några bevis för att en trafikolycka inträffat, och därför heller ingen smitning. Föraren frias därmed och får dessutom kostnaderna för sin försvarare ersatta.