Tonrikt farväl och nystart

Gitarrmusik, från renässans till pop, blir det på söndag i Nävertorpskyrkan när Kulturskolans gitarrorkester tar farväl efter att ha lirat ihop i många år. Samtidigt blir det premiär för en ny duo med två välkända Katrineholmsmusiker.

1 maj 2017 11:53

Christer Cronholm, lärare på Kulturskolan i Katrineholm, går i pension och lämnar bakom sig makalösa 43 år som gitarrlärare. Dessutom 43 år då han varje arbetsdag har gått till jobbet med lust och glädje.

‒Det är fantastiskt att ha haft ett sådant jobb, säger han.

Nu har han jobbat till 67 års ålder och tycker att det är nog.

I och med pensioneringen slutar han också att leda gitarrorkestern vars medlemmar nu dessutom försvinner åt flera håll till studier och andra musikaliska sammanhang. Christer Cronholm ser stor begåvning hos orkestermedlemmarna som kommer att fortsätta med musicerandet i band och på andra håll.

‒De har ett stort intresse för musik, säger Cronholm.

Men en sista gång samlas orkestern, som också leds av Christer Cronholms kollega Monica Lönn, och bjuder på en konsert.

Publiken i Nävertorpskyrkan den 11 juni får lyssna till musik från flera sekler, allt från 1600-tal till temasången till Familjen Flinta.

‒Och så blir det mycket sydamerikanskt, lovar Christer Cronholm.

I det timslånga programmet ryms också musik med en helt ny duo. Christer Cronholm har komponerat musiken och duon, som ännu inte har fått något namn, utgörs av honom själv och saxofonisten Richard Forss.

‒Det blir folktoner med jazzinslag, och premiär för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising

Ämnen du kan följa