Inga misstänkta för explosion i Malmö

Vid nattens kraftiga explosion i centrala Malmö skadades en tolvårig flicka.

En garageport som ligger i anslutning till bostadshus i en av stadens mest trafikerade korsningar sprängdes bort vid explosionen, som hördes över hela staden.

15 april 2019 03:25

Polisen har ännu inga misstänkta för dådet.

Exakt vad det är som exploderat kan jag inte gå in på, men det har varit en kraftig explosion som hörts i stora delar av staden och flera fönsterrutor har krossats, säger Henrik Mårtensson, yttre befäl vid Malmöpolisen.

En intilliggande byggnad har fått skador på fasaden, och flickan skadades lindrigt av glassplitter från rutan till hennes sovrum.

Polisens bombtekniker har undersökt platsen och kriminaltekniker har gjort en undersökning för att säkra bevis. Det finns ännu inga gripna eller misstänkta, och polisen vill inte kommentera huruvida det föreligger en hotbild mot någon som bor i huset.

I nuläget förhör polisen vittnen som vid tiden för detonationen befunnit sig vid platsen – en av stadens mest trafikerade korsningar där det kan finnas övervakningskameror.

Vi tittar på om vi själva har bilder, säger Mårtensson och fortsätter:
Det finns en risk för förbipasserande, och det här beteendet visar på en bristande respekt för andra människor som kan ha sina vägar förbi när det här detonerar.

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT