Brand på djursjukhus

Strax före klockan 14 fick SOS larm om en brand på Strömsholms djursjukhus. Enligt polisen brann det i huvudbyggnaden och all personal och ett 20-tal djur evakuerades.

Djursjukhuset Strömsholm

Djursjukhuset Strömsholm

Foto:

Strömsholm2015-11-23 19:44

Branden startade i ett elskåp på vinden i huvudbyggnaden och vid 14.30-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet.

– Evakueringen gick bra. Alla smådjur flyttades till hästsjukhuset som ligger alldeles intill. Vi övade utrymning helt nyligen och vare sig människor eller djur har kommit till skada, säger Maria Hofling, informationsansvarig på Evidensias djursjukhus i Strömsholm.

Enligt Maria Hofling är delar av smådjurssjukhuset, där främst katter och hundar vistades, rökskadat. Akutmottagningen är stängd och det går i nuläget inte att säga när man öppnar igen. Klart är att mottagningen är stäng på tisdag för alla djurägare med planerat besök 

 – Det var aldrig någon stor brand och läget var snabbt under kontroll. Släckningsarbetet verkar ändå ha varit komplicerat med glödbränder bredvid elskåpet och mycket känslig utrustning att ta hänsyn till, säger hon.

Djursjukhusets personal har under eftermiddagen sökt kontakt med djurägare med inneliggande djur. En del djur som ansetts vara tillräckligt friska för att kunna åka hem har också hämtats. Men i några fall har man inte lyckats få kontakt. Därför uppmanar Evidensia berörda djurägare att själva att höra av sig.

– Vi har inte tillgång till våra datorer och även telefontrafiken har påverkats. En linje fungerar dock och vi vill gärna att de djurägare som vi inte har kommit kontakt med ringer oss på 0220-45800, säger Maria Hofling.

Tolv smådjur som tillfälligt flyttades över till hästsjukhuset har flyttats vidare till Evidensias djurklinik i Västerås. Även utrustning, en kirurg och vårdpersonal har flyttats över och kliniken håller öppet under natten.

Räddningstjänsten har bevakning på platsen över natten. Flera kommuners räddningstjänster har deltagt i insatsen: Eskilstuna, Kvicksund, Kolbäck och Västerås.

Akuta sjukdomsfall hänvisas tillsvidare till andra kliniker. Information kommer att finnas på Evidensias hemsida,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om