Nyöppnat idylliskt kafé ute i Sjöboda

Vacker idyll och alltid hembakt fikabröd. Det är ett par av anledningarna till varför du borde besöka Café Sjöstugan i sommar.

RS150625Sjostugan3.jpg

RS150625Sjostugan3.jpg

Foto:

Strångsjö2015-06-27 18:00

I Sjöboda utanför Strångsjö ligger det lilla kaféet, Sjöstugan. Vägen är snårig när man åker dit, lång grusväg som slingrar sig genom skogen och det känns som att man är på väg ut i ingenstans. Men när man väl kommer fram, möts man av en tyst och lugnande idyll.

Änderna gungar i vågorna vid bryggkanten, en familj sitter och fikar på den breda uteplatsen och stugan är inredd med gamla rustika möbler som ger ett charmigt intryck.

– Byggnaden har vi haft ståendes och det är tråkigt att den inte använts. Sen tänkte vi på grabben, det är bra med sommarjobb eftersom att det är svårt att hitta sådant. Eventuellt att det kan bli ett arbetstillfälle till för en ungdom i Strångsjö, säger Maj-Britt Andrée som är den som bakar allting som går att köpa i Sjöstugan.

Maj-Britt berättar att familjen bor i närheten och att de ville göra någonting bra av stugan som ekade tom.

– Vi bor i huset här uppe som man passerar ner hit. Mina svärföräldrar bodde här i ett antal år, så det har varit ett permanentboende. Sen har det i princip stått tomt. Vi har haft kompisar som lånat det som övernattningshus men inte mer än så. Det var redan förra sommaren som vi började spåna på det här, det har tagit ungefär ett år att komma igång.

Har ni haft några besökare?

– Vi öppnade först för drygt en vecka sedan. Men det blev förvånansvärt mycket folk som hittade hit förra helgen. Grabben, som är kunnig med datorer och IT, marknadsförde det hela på Facebook där han lagt in Café Sjöstugan. Det var nog många genom det som hittade hit.

Allting som går att köpa till fikat på Café Sjöstugan är bakat på egen hand av Maj-Britt Andrée. Hon säger att det är något som gästerna ska kunna förvänta sig.

– Jag bakar allting själv, det är en del av idén. Man ska inte behöva åka hit och sedan äta färdiga Delicatobollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om