Strax innan midnatt körde en man i tjugoårsåldern på ett vildsvin strax utanför Sparreholm. Han och de två kvinnliga passagerarna i samma ålder fördes med ambulans till sjukhus med rygg- och nacksmärtor. Det finns inga senare uppgifter om personernas skadeläge.
– Räddningstjänsten fick klippa upp och ta av taket på bilen för att få ut de här personerna, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för polisregion öst.
Vildsvinet dog på plats och bilen fick bärgas.
Ytterligare ett vildsvin förolyckades tjugo i elva på samma väg, strax norr om Sparreholm. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen men ingen behövde föras till sjukhus.
Strax innan nio hade man dessutom fått larm om en krock med en dovhjort på den olycksdrabbade vägen. Det skadade djuret sprang iväg och eftersöktes senare av jägare.
Även på väg 52 mellan Bettna och Vrena krockade en bilist med ett vildsvin strax innan elva på kvällen.
Hur kan man skydda sig mot viltolyckor?
– Ja, det är skärpt uppmärksamhet som gäller och det allra viktigaste är att man håller ner farten. Det är väldigt svårt att skydda sig, men de är de viktigaste parametrarna.
Förutom ökad uppmärksamhet och sänkt fart tipsar Thomas Agnevik om appen Viltolycka, som är utgiven av nationella viltolycksrådet. Genom den får man varningar när man färdas på olycksdrabbade sträckor och kan dessutom få hjälp om man råkar ut för en olycka, bland annat med koordinater till den plats man befinner sig på.
– Ofta när man ringer till oss och har kört på ett djur och är kanske skadad eller chockad kan det vara svårt att uppge exakt var man är. Det är viktigt både för djurens skull och framför allt om det är personskador att man snabbt kan lokaliseras, säger han.