Massivt sökande efter försvunnen student

Under fredagen sökte polisen med både drönare och helikopter efter den 18-årige man som varit saknad sedan onsdagskvällen, men utan resultat. Nu ber polisen allmänheten om hjälp.

På eftermiddagen började sökningen med helikopter.

På eftermiddagen började sökningen med helikopter.

Foto: Robin Folkö

Eskilstuna kommun2019-10-11 08:18

Mannen är försvunnen sedan 23-tiden på kvällen den 9 oktober då han sågs tillsammans med kamrater i centrala Eskilstuna. Han är student vid Mälardalens högskola och var iklädd en röd studentoverall med vit krage vid försvinnandet. Han hade även ett par svarta skor med vita detaljer.

– Flera personer ger olika bilder av vad som hänt, men de var ett gäng som hade det trevligt. Han ska ha gått för sig själv, och gått iväg utan att någon kamrat hängde på. Plötsligt visste ingen var han var, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Mannen ska ha försvunnit någonstans mellan Kungsgatan och Drottninggatan. Enligt Agnevik ska sällskapet ha varit ute och festat, "med olika berusningsgrad". 

– Det finns inga uppgifter om någon form av ohälsa, ingenting som tyder på att han lämnat platsen i vredesmod, och vi misstänker inget brott, säger Thomas Agnevik.

Mannen saknar enligt polisen fast bostad i Eskilstuna och är skriven i Katrineholm. Han har normal kroppsbyggnad, är 183 centimeter lång och väger cirka 67 kilo. Han har kortklippt blont hår och blå ögon.

För att utesluta att mannen hamnat i den närliggande Eskilstunaån sökte polisen från luften med både drönare och helikopter på fredagen, men utan resultat.

– Vi har dessutom letat på olika platser, inklusive bostaden, och haft kontakt med sjukvården för att se om han hamnat på sjukhus, säger Thomas Agnevik.

Mannen ska ha påbörjat sina studier vid Mälardalens högskola så sent som i september. Nu erbjuder högskolan stöd till de studenter som vill prata om försvinnandet.

– Vi har en ledningsgrupp för kris och beredskap som följer ärendet utifrån vad som händer. Vi hoppas givetvis att han återfinns och mår bra. Är man som student orolig kan man komma till vårt studenttorg och hitta någon att tala med, säger Sofia Norling, biträdande kommunikationschef på högskolan.

Vid 20-tiden på fredagskvällen var mannen fortfarande försvunnen.

– Vi har avslutat det aktiva sökandet. Just nu följer vi upp uppslag vi får, men det pågår inget aktivt letande från Polisens sida längre, säger Monica Bergström som är presstalesperson på Polisens regionledningscentral.

Två frivilligorganisationer kommer dock att fortsätta sökandet; Frivilliga insatser vid kris och katastrof och Missing people.

Vid lunchtid på fredagen började polisen söka av Eskilstunaån med hjälp av drönare.
Vid lunchtid på fredagen började polisen söka av Eskilstunaån med hjälp av drönare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!