Fotbollsprofil offer i dejtinghärvan

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren är ett av offren i dejtinghärvan en manlig fotbollsprofil i ett svenskt elitlag. Mannen uppges ha kommit i kontakt med vad han trodde var en 18-årig kvinna via en dejtingapp, och stämde träff.

11 maj 2019 15:35

Mötet som ägde rum för ett par veckor sedan i en Sörmlandskommun gick dock inte alls som fotbollsprofilen planerat. I själva verket var det en fälla.

Enligt Eskilstuna-Kurirens källa möttes han av av flera hotfulla unga män. Männen hotade även med att avslöja fotbollsprofilens intentioner om han inte betalade en stor summa pengar, vilket han också ska ha gjort.

Enligt Sportbladet fördes fotbollsprofilen iväg till ett skogsparti av de unga männen och blev under knivhot tvingad att lämna ifrån sig sin mobiltelefon och plånbok. Sportbladet uppger även att brottsoffret filmades och tvingades göra uttalanden framför kameran.

Flera unga personer, 20 år och yngre, är häktade och/eller misstänkta för bland annat grovt rån, rån och penningtvätt.

Lars Franzell, chef på avdelningen för grova brott i Eskilstuna och Strängnäs, berättade i Eskilstuna-Kuriren tidigare i veckan att flera målsägare är att vänta. Polisen har även skapat en speciell grupp som jobbar med ärendena.

Brott av liknande karaktär ska ha skett i flera kommuner i Sörmland den senaste tiden. Huruvida de hänger ihop eller inte är oklart.

Eskilstuna-Kuriren har utan framgång sökt fotbollsprofilen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Larsson