Caroline Helmersson Olsson (S) ursäktar sig när hon tar emot oss på sitt kontor i riksdagshuset och pekar menande på pappershögarna som ligger på skrivbordet.
– Jag har sagt att jag ska städa innan året är slut.
Caroline Helmersson Olsson har flera uppdrag i riksdagen, bland annat som ledamot i utbildningsutskottet, där hon har ansvar för gymnasieskolan. I riksdagen har hon dock suttit sedan 2007, då hon tog över efter Göran Persson.
På väggen, väl synligt från skrivbordet, hänger en tavla föreställande ett snöklätt Vingåker, där kyrkan tonar upp sig bakom bron över ån.
– Jag vet var jag kommer från och vilka jag företräder, säger Caroline Hilmersson Olsson och pekar på tavlan.
Vingåker kommer på tal flera gånger under intervjun. Caroline Helmersson Olsson håller sin hemkommun varmt om hjärtat och enligt henne själv är Vingåker och Sörmland ständigt närvarande i hennes politiska arbete.
– Jag har besökt nästan alla gymnasieskolor i Sörmland och har skapat mig ett nätverk med socialdemokratiska utbildningspolitiker i länet för att samla in erfarenheter och upplevelser.
Caroline Helmersson Olsson har varit med och tagit fram regeringens gymnasieutredning som presenterades i slutet av oktober. Den är hon mest stolt över när hon summerar de två åren som gått. Syftet var att ta fram åtgärder som säkerställer att alla unga upp till 25 år ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning. Så även ensamkommande flyktingbarn som sedan en lagändring i höstas inte kan utvisas så länge som de går på gymnasiet. Det var ett viktigt beslut, enligt Caroline Helmersson Olsson
Flyktingfrågan har krävt mycket fokus och arbete de senaste åren. Socialdemokraterna har fått kritik för hur de svängde i frågan. Hösten 2015 höll statsminister Stefan Löfven tal på Medborgarplatsen i Stockholm där han sa: "Mitt Europa bygger inte murar. Vi hjälps åt". Därefter har Socialdemokraterna varit med och beslutat om bland annat id-kontroller och begränsad anhöriginvandring.
– Vi har alltid varit för en reglerad invandring och situationen blev ohållbar. Kommuner och myndigheter gick på knäna. Vi var tvungna, säger Caroline Helmersson Olsson.
– Nu måste vi se över vad det fått för konsekvenser. Folk ska ha någonstans att bo, de ska utbilda sig och få en chans att etablera sig. Det är många nyanlända i Vingåker och när man tänker på individnivå så är det svårt känslomässigt. Men vad är alternativet?
Caroline Helmersson Olsson tycker att EU måste kräva mer av sina medlemsländer så att fler tar ansvar för alla människor som är på flykt.
Inom det egna partiet har den striktare migrationspolitiken skapat olika läger. Flera arbetarkommuner, däribland Eskilstuna och Nyköping, gick i början av december ut och krävde att Sverige ska återgå till en generösare flyktingpolitik.
– Jag välkomnar diskussionen. I en så stor och viktig fråga vore det konstigt om vi inte hade en ordentlig diskussion inför kongressen nästa år. Besluten vi har fattat är tillfälliga så nu måste vi diskutera vad vi gör sen. Ska vi gå tillbaka till den migrationspolitik vi hade eller hitta en ny politik?
Tvärs över gatan från där vi sitter och pratar, har Sverigedemokraterna sin riksdagsavdelning och Jimmie Åkesson sitt kontor.
– Jag har respekt för att det finns människor som vill ha dem här men jag vill inte umgås med dem utöver våra politiska sammanhang, säger Caroline Helmersson Olsson.
Hon tror att SD spelat stor roll för hur vissa partiers retorik har förändrats men också samhällsklimatets utveckling. Hon oroas över hur främlingsfientliga "sanningar" sprids på nätet.
– Vi politiker måste lyssna in vad människor säger. Vi måste skapa tillit.
Hur ska ni göra det då?
– Jag vet inte många andra metoder än samtal. Vi har mycket att göra för att svara på folks oro. Vi måste leverera politik, bostäder, jobb. Vi har kort tid på oss men vi har börjat.